Orangevin
Orangevin er blevet med god grund rigtig populært gennem de seneste år. Det er nyt, det er spændende og anderledes, og ydermere er de fleste producenter af orangevin utrolig miljøbevidst og fokuserer på bæredygtig vin produktion. Og det er selvfølgelig noget vi er alle sammen utrolige glad for.
Men orangevin er faktisk slet ikke sådan et nyt fænomen som mange tænker. Der er faktisk tegn på at der har været orangevinproduktion allerede før mange tusinde år siden i Georgien og andre Balkan stater. Og det er helt naturligt på grund af orangenvinens fremstilling. Det er nemlig faktisk kun en hvidvin som fik kontakt med drueskallerne, i modsætning til en almindelig hvidvin som bliver presset så hurtig som muligt og få ikke kontakt med skallerne. Det er nemlig i skallerne hvor der sidder farvestoffer og det hvad vi kalder tanniner. Og da hurtig presning af vin er forholdsvis en modern tilgang til vinproduktion er det klart at organevin har været der i rigtig lang tid.
Prøv orangevin i vores naturvin smagekasse

Down to Earth by Michaela Riedmüller
Michaela Riedmüller er en utrolig ambitiøs og talentfuld vinproducent fra Carnuntum, Østrigsk mindste vinregion. Før nogle år siden overtog hun 7 hektar af de bedste vinmarker i regionen af hendes far. Siden da arbejder hun dedikeret på at viderføre farens succes, mens hun samtidigt satser sit eget prag på vinhuset.
Down to Earth linjen omfatter 3 flasker naturvin som er utrolig eksperimentelle, innovative, og vellykkede. Vores smagekasse indeholder tre flasker vin til en fordelspris hvor du sparer 15% sammenlagt med de enkelte flaskers pris. Du vil nyde dem!
Om hvide tanniner
Som skrevet ovenfor, så findes tanniner i drueskallerne og druekernerne. Men der findes faktisk også tanniner i egetræsfade og det har også betydning for tanninniveauet i en orangevin.
Men først og fremmest er det intensiteten og længden af kontakten med drueskallerne som definerer hvor intens tanninerne i en vin er. Nogle producenter vælger en meget kort macerationstid (maceration mener udtrækningen af tanniner og farvestoffer) op til 24 timer som giver en meget let farve og meget subtile tanniner. Her er der mere tale om en hvidvin faktisk som fik bare mere struktur. Hos vores producent Michael Kirchknopf for eksempel får alle hvidvine kontakt med skallerne, men han vil ikke kalde dem for orangevin.
Og så kan man vælge at give vinen en rigtig lang macerationstid op til flere uger som vil medføre meget mere orange pigmenter, men også rigtig aggressive og stærke tanniner. Vi anbefaler altid, at man starter med de blødere orangevine, og så kan man langsomt bygge sig op til de mere komplekse og krævende vine.
Lær mere om naturvin
Det er ret svært at definere naturvin. However, hos Uncorkmywine prøver vi alligevel. Derfor afholder vi i regelmæssige intervaller smagninger hvor vi introducerer dig til naturvinens verden. Smagningen berører metoder som Pet Nat, orangevin, ufiltrerede vine, etc. Under smagningen er der mad, og masser af hygge. Find ud af hvornår vores næste naturvinsmagning finder sted ved at følge linket nedenunder.